Skip to main content

Automotive programma

Bent u op zoek naar een programma voor automotive bedrijven om de kwaliteit van uw autobedrijf te verbeteren? Auto’s worden steeds technischer, bevatten steeds meer software en veiligheids- en rijhulpsystemen. Het vraagt om hoge kwalitatieve vaardigheden van uw garagebedrijf. Maar aan welke kwaliteitseisen moet een garage voldoen en hoe maakt u dat inzichtelijk? Met het keurmerk Qualified Modern Car Repair brengt u dit in beeld, maar wordt u ook ondersteund om van goed naar goud te gaan.

Qualified Premium

Bedrijven met het Qualified Premium certificaat worden getoetst op technische competenties en – voorzieningen, die borgen dat men gekwalificeerd is om reparaties en onderhoud uit te voeren aan auto’s met de laatste technieken en aandrijflijnen. Plus: Alle hospitality zaken zoals een net entree, receptie, wachtruimte, parkeerplaatsen, toilet, wifi en natuurlijk…..goede koffie.

Concreet ziet het er zo uit:

Opleiding

De monteurs dienen de (gespecificeerde) technische vaardigheid te hebben om de reparatie/ onderhoudsbeurt/ schade-herstel/ glasschade-herstel/ bandenservice uit te voeren. De opleiding kan zijn doorlopen bij de importeur/ fabrikant of bij een geaccrediteerd opleidingsinstituut. Het is belangrijk dat de monteur bekend is met de emissieregelgeving en de J2564 (elektronische veiligheids- en stabiliteitssystemen) en ISO 22900 (diagnose) protocollen. Ook het ‘sleutelen’ aan EV (High Voltage Vehicles) en in de nabije toekomst waterstof aangedreven voertuigen vereist specifieke kennis en opleiding (Nen 9140).

Data

Het bedrijf moet toegang hebben tot relevante data en werkvoorschriften van de fabrikant. Deze dataconnectie kan gerealiseerd worden via de importeur/ fabrikant of via geaccrediteerde serviceproviders.

Connectiviteit

Toenemend is het vereist om (online) te kunnen verbinden met de fabrikant om de software van het motorvoertuig te kunnen resetten of nieuw gemonteerde onderdelen ‘in te leren’. Het bedrijf moet hiertoe in staat zijn. Ook deze faciliteit kan via de importeur of via een serviceprovider zijn geregeld.

Gereedschap

Voor veel reparaties is speciaal gereedschap en apparatuur noodzakelijk, bijvoorbeeld het kalibreren van ADAS-systemen. Het bedrijf dient over deze apparatuur te beschikken en vaardigheid deze te kunnen bedienen. Dit mag apparatuur zijn die door de autofabrikant geaccrediteerd is of universele apparatuur waarop homologatie van toepassing is.

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor elk gerenommeerd onderneming ‘hygiëne’ geworden en is daarnaast ook een vast onderwerp in overeenkomsten en certificeringen. Indien u het GroenGedaan! certificaat heeft, dan is bij ons al bekend aan welke MVO-eisen u al dan niet voldoet. Bij andere duurzaamheidscertificaten weten wij helaas niet op welke MVO-eisen u al bent getoetst en of u hieraan voldeed.

Aansprakelijkheid

Indien een bedrijf aan alle voorgaande eisen voldoet dan blijft, aantoonbaar, de fabrieksgarantie van toepassing op het voertuig. Het blijft mogelijk dat fouten worden gemaakt, waarop het bedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor de directe- en/ of gevolgschade. De onderneming heeft hiervoor een eigen bedrijfsaansprakelijkheiddsdekking (AVB) afgesloten of kan dit via Qualified regelen.

Hospitality

Speciaal voor de professionele opdrachtgevers zoals leasemaatschappijen en fleetowners controleren wij ook de faciliteiten, de netheid en de integriteit van het bedrijf. Maar ook de particulier zal een net bedrijf met de juiste faciliteiten waarderen.

Hospitality

Is er een toilet, een wachtruimte, wifi, parkeergelegenheid enzovoort

Netheid

Verkeert het pand in goede en nette staat, zijn de monteurs netjes gekleed, is
de werkplaats opgeruimd, zijn de faciliteiten netjes en schoon, enzovoort

Integriteit

Vervangt men alleen wat vervangen moet worden, berekent men alleen wat
geleverd is, verstrekt men een gespecificeerde factuur, enzovoort

Het autobedrijf is ook het visitekaartje van de leasemaatschappij.

Transparantie is essentieel, de klant en de consument moet immers weten aan welke kwalitatieve eisen u voldoet, wanneer het ‘bordje’ aan uw gevel prijkt.

Hier kunt u het Pakket van Eisen downloaden van

Qualified Premium.

 

Zo is het voor iedereen inzichtelijk waarop een gecertificeerd bedrijf gecontroleerd is.